Ο καταλύτης (ή καταλυτικός μετατροπέας) είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά οχήματα που λειτουργούν με μηχανές εσωτερικής καύσης. Κύριος ρόλος του είναι να μετατρέψει τα τοξικά αέρια όπως Μονοξείδιο του άνθρακα (CO), Μονοξείδιο του Αζώτου (NOx) και Υδρογονάνθρακες (HC) σε αέρια πιο φιλικά προς το περιβάλλον (CO2, NO2, H2O). Για τον σκοπό  αυτό ο καταλύτης (κεραμικός ή μεταλλικός) εμβαπτίζεται με τα ευγενή μέταλλα (λευκόχρυσος, παλλάδιο, ρόδιο).

Η BEDA ΑΒΕΕ πρωτοπορεί στην κατασκευή και εισαγωγή καταλυτών για πάνω από 30 χρόνια.

Το 2000, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κατασκεύασε τον πρώτο και μοναδικό ελληνικό καταλύτη BEDA CAT.

Παράλληλα, προέβη σε συνεργασίες με μερικά απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου όπως CATCO, MAGNAFLOW, ITACAT, THREEWAY και TES.

Η εταιρεία μας έχει παράγει ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer/ Παραγωγός πρωτότυπου εξοπλισμού) προϊόντα για μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως όπως οι NISSAN, CITROEN και OPEL. Έχει συνεργαστεί επίσης με κάποια πολύ μεγάλα εργοστάσια παραγωγής (Aftermarket) όπως οι BOSAL, ERNST, EBERSPAECHER, DINEX, ΗOBI, AP, POLMO, ASSO, κα.

Επικοινωνία