Το DPF ή FAP είναι το φίλτρο μικροσωματιδίων πετρελαίου. Από το 2009 χρησιμοποιείται υποχρεωτικά στα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα όπως λεωφορεία ή τρένα που κινούνται με πετρελαιομηχανές.

Η παρουσία του στο σύστημα εξάτμισης είναι πολύ σημαντική, τόσο για την ομαλή λειτουργία των οχημάτων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος από τα επιβλαβή κατάλοιπα του πετρελαίου.

Το DPF δεν αποτελεί μόνο φίλτρο αλλά και μια παγίδα για τα πολύ επικίνδυνα σωματίδια αιθάλης που προέρχονται από την ατελή καύση του diesel.

Τα περισσότερα πετρελαιοκίνητα οχήματα που διαθέτουν DPF, διαθέτουν επίσης και καταλύτη οξείδωσης πετρελαίου. Ο οποίος είναι εξαιρετικά ενισχυμένος με ευγενή μέταλλα ώστε η εκπομπή ρύπων προς το περιβάλλον να είναι η προβλεπόμενη.

 


Η BEDA ΑΒΕΕ έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια στο θέμα της κλιματικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Γι’ αυτόν τον σκοπό συνεργάζεται με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού για να στηρίζει τους πελάτες με τις καλύτερες δυνατές λύσεις όπως AS, ITACAT, EEC, TES, κα, οι οποίοι αποτελούν συμμάχους μας σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Επικοινωνία